IMPLANTATEN

DE BESTE KEUZE

Een tand of kies verliezen is zeer vervelend, zeker als dit goed zichtbaar is. Lachen en praten met een open ruimte in het gebit is voor veel mensen bezwaarlijk. Gelukkig kunnen we deze open ruimte esthetisch en functioneel vullen met behulp van een frame, brug of implantaten. De optimale oplossing voor uw probleem hangt af van een aantal factoren. Wij voorzien u graag van de juiste informatie om de beste keuze te kunnen maken.

In het geval er een of meerdere tanden en/of kiezen ontbreken, is er de mogelijkheid om dit op te lossen met implantaten. We kunnen zelfs een volledig gebit vervangen op basis van implantaten. Maar wat zijn implantaten eigenlijk?

EIGENSCHAPPEN

Een implantaat is simpelweg een kunstwortel die we in het kaakbot plaatsen op een plaats waar een tand of kies volledig ontbreekt. Deze kunstwortel is gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk metaal. Op deze metalen kunstwortel kunnen we een kroon plaatsen.
Om meerdere of alle tanden of kiezen te vervangen zijn ook meerdere implantaten nodig. Op de implantaten plaatsen we vervolgens een brug of – bij volledige vervanging – een overkappingsprothese. Een overkappingsprothese biedt meer stevigheid dan een kunstgebit en is een functioneel en esthetisch prettige oplossing voor mensen die opzien tegen de ongemakken van een los kunstgebit.

Implantaten zijn echter niet in alle gevallen mogelijk. Zo moet het tandvlees gezond zijn en dient er voldoende kaakbot bij u aanwezig te zijn om de implantaten in te verankeren. Het is mogelijk om de kaak te verhogen en/of te verbreden, maar die mogelijkheid kent zijn beperkingen. Als u samen met ons heeft besloten tot behandeling met implantaten dan begint dit met een intake en stellen we voor u een behandelplan op.

BEHANDELING

Uitgaande van reeds afwezige tanden en kiezen, kunnen we vrij snel beginnen met het plaatsen van een of zelfs meerdere implantaten. Deze behandeling voeren we uit onder plaatselijke verdoving. We maken dan een opening in het tandvlees en boren vervolgens een gaatje in het kaakbot. Soms is het nodig om het kaakbot eerste glad en vlak te maken. In het ontstane gaatje draaien we het implantaat en hechten vervolgens de wond.

Tijdens de intake heeft u van ons recepten gekregen voor een antibioticum profylaxe (eenmalige toediening), voor een antibacterieel spoelmiddel en voor een pijnstiller. Na het plaatsen van een implantaat kunt u last hebben van wat napijn of zwelling. U zult echter merken dat dit reuze meevalt!

Afhankelijk van uw situatie bespreken we met u de keuze voor een noodvoorziening. Na drie maanden kan de kroon, brug of prothese vervaardigd worden. De stappen die we dan met u doorlopen, zijn bijna gelijk aan die voor het vervaardigen van een ‘gewone’ kroon, brug of prothese.

De mondhygiëne na deze behandeling is hetzelfde als bij kronen en bruggen. Met een goede gebitsverzorging gaan implantaten een leven lang mee. In onze praktijk voorzien we u graag van de juiste adviezen op het gebied van zorgvuldige mondzorg.

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN?

Bel Tandarts Arts op 023 – 551 52 25 of mail naar receptie@tandarts-arts.nl, wij helpen u graag!